jueves, 7 de marzo de 2013

LLEVANTADA

ANTES
DESPUÉS


Pineda bajo el agua.....la "llevantada" ....temporal de mar no deja salir el agua de lluvia y la olas de 4 metros entran más agua, así que las fotos que veis son el resultado, paseo Marítimo convertido en piscina, no quiero imaginarme como habrá quedado el otro lado de la vía del tren.
Quedará arena en la playa...............


Barcelona

La llevantada marxa deixant petjada al litoral català, una víctima i un mercant rescatat

Redacció Actualitzat a les 19:19 h   02/03/2013
El temporal de vent i pluja de llevant que en les últimes hores ha afectat el litoral català ja ha remès. L'episodi, que s'ha tancat amb una víctima mortal, va assotar la costa catalana i va aixecar onades de fins a nou metres a la zona de Begur.

El mar va engolir a Roses una dona de 59 anys, d'origen francès. Una onada la va llançar al mar des de l'espigó de Santa Margarida, a la platja de Roses. 

L'onada va engolir cinc persones. Quatre persones més, entre elles el marit i el nét de la víctima, també van caure a l'aigua però en van poder sortir. La dona la va treure de l'aigua una patrulla dels Mossos d'Esquadra, que ja no va poder fer res per salvar-li la vida. Els dos agents, el marit i el nét de la dona morta van haver de ser atesos a l'hospital de Figueres.

Durant bona part del dissabte, equips de rescat han treballat a la zona per trobar una sisena persona desapareguda. Finalment, però, han decidit suspendre la recerca. Protecció Civildescarta que hi hagi cap més cos sota l'aigua.

La llevantada va castigar, sobretot, la costa central i la Costa Brava, amb ones de fins a cinc metres. Al matí, els trens que circulaven entre Mataró i Vilassar de Mar havien d'anar més a poc a poc del que és habitual pel fort onatge.

Les onades també van fer desaparèixer una part de la platja de Blanes, tot i que aquest cop no van arribar al passeig.

Lloret de Mar, on fa mig any les onades es van emportar una turista, es van tancar els accessos al camí de ronda, i a l'Escala també es van tancar els accessos al passeig marítim.

Fins a aquesta nit passada, el telèfon 112 d'emergències havia rebut més de 400 trucadesper incidències relacionades amb el temporal. La majoria de casos ha estat per arbres caiguts i s'han registrat a l'àrea metropolitana de Barcelona.


Una avaria mecànica també va deixar un vaixell de càrrega de 100 metres d'eslora a la deriva. Aquest matí, Salvament Marítim l'ha remolcat fins al port de Barcelona. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario