lunes, 27 de enero de 2014


Els turistes que visiten Pineda valoren la població i els seus serveis amb un 8 sobre 10


La platja és un dels principals actius de la població
La platja és un dels principals actius de la població
22/01/2014, 12:13 -

Un 55% dels turistes que visiten Pineda a l'estiu passen de 6 a 10 nits a la població, mentre que un 13% hi han passat més de 10 nits. La Diputació de Barcelona ha fet l'estudi “La caracterització del turista a la Costa de Barcelona” d'on es desprenen moltes dades referents al turisme que visita la Costa de Barcelona-Maresme, o la Costa Daurada entre d'altres destinacions. L'estudi també diu que l'edat mitjana del turista que visita Pineda és de 39 anys, per sota de l'edat mitjana de poblacions com ara Calella o Santa Susanna -42 anys de mitjana- Una dada que reflecteix que Pineda acull més famílies amb nens petits que fa baixar la mitjana d'edat. Segons les nacionalitats, 18,6% són britànics, el 14% són belgues i un altre 14%. holandesos. La resta de nacionalitats són bàsicament centreeuropees amb una baixa incidència del mercat asiàtic o nordamericà. Per exemple, no s'han hostatjat nordamericans a Pineda, ni tampoc japonesos per posar dos exemples.
Preguntats sobre el motiu de la seva estada a Pineda, un 78% respòn per vacances, i la resta per altres motius. Destaquen la platja, el clima, la relació qualitat-preu i el caràcter mediterrani. Un 10% afirma que ha visitat Pineda que amics o familiars li han recomanat. Les dades són similars a la resta de poblacions de l'Alt Maresme.
Pel que fa a les valoracions del municipi de 0 a 10, en el cas de Pineda, valoren la platja amb un 8,57, l'amabilitat amb un 8,5, i la qualitat dels hotels, les infraestructures, la neteja general o la seguretat ciutadana per damunt del 8. Pel que fa d'aspectes com ara l'oci, l'arquitectura, els comerços o la pol.lució, la nota està al voltant del 7,5. La nota mitjana tant a Pineda, Calella, Malgrat i Santa Susanna és de 8 sobre 10.
On sí que hi valoracions diferents és quan es pregunta per la calma a cada municipi. Un 13% valora aquest aspecte a Pineda, mentre que a Calella només un 0,4% considera que sigui una destinació tranquila. Calella també treu mala nota pel que fa a la neteja.
L'estudi s'ha fet durant els anys 2011 i 2012 a totes les poblacions turístiques de l'Alt Maresme i d'altres punts de la Costa Daurada i de Barcelona ciutat.TURISMO & PINEDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario