lunes, 8 de septiembre de 2014

DIADA

Buenos días y feliz semana !!!!
Hemos llegado a la semana de la "Diada".
Antes del verano hice unas pruebas pensando en este 11 de Setembre, me gustó el resultado pero no he encontrado el momento para realizar nada más.
No tengo fotos de las dos piezas realizadas con la murrina, así que no os las puedo enseñar.
Elaboré una pulsera con nudos corredizos y un llavero.
Pienso que son piezas muy vendibles...

Este año voy ha ir unos días a la Vall Fosca, en el Pàllars Juçà, montaña, relax, paisajes, espero fresco y nada de bochorno, un poco de turismo, en la próxima entrada os enseño alguna foto...

Un par de fotos y un poco de información sobre la última salida que hice que fue a Galícia, mi otro punto de máximo interés, un poco de turismo por la Ribeira Sacra y una ruta sencilla de 4x4 "Ruta do Marroquí"

Llegando al embarcadero del Cañon do Sil
http://rutadelvinoribeirasacra.org/

Ribeira Sacra

http://www.turgalicia.es/top-ten-dez-lugares-unicos-ribeira-sacra?langId=es_ES

La primera parada de nuestro recorrido por los “10 lugares únicos de Galicia” es la Ribeira Sacra, donde se encuentra la mayor concentración de construcciones religiosas de estilo románico en Europa
La Ribeira Sacra es una tierra marcada por los ríos Miño y Sil que, a su paso entre las montañas, van moldeando su hermoso paisaje. Todo esto, unido a la fe y a la espiritualidad que aún envuelve los numerosos conventos diseminados por estas tierras, hace de este rincón de Galicia una apuesta segura para los sentidos.

Ruta do Marroquí Orense

"Ruta de Senderismo o Cicloturismo Pista Do Marroquí"

Hermosa ruta para disfrutar de un paraje sin igual.Este camino fué construído para dar servicio a la construcción de la línea de ferrocarril. En ella trabajaron duramente los vecinos del municipio. Existen decenas de túneles que segaron la vida de muchos. Recordemos que fué totalmente construído a base del sacrificio humano, sin medios mecánicos. El camino discurre casi totalmente llano. Podemos hacer altos en la ruta para observar la magnitud de la erosión producida por el río. Tras unos 4 km aprox. llegaremos a unas casas medio destruídas. En su día fuereon usadas por los empleados de Renfe. Éstas nos darán cobijo en caso de mal tiempo. Al otro lado del barranco ya se puede ver el pueblo de Correchouso y sus impresionante castaños. Continuaremos todo el camino por lo más evidente. Hay tramos en los que la distancia entre nosotros y las vías de tren a penas existe. Deberemos tener precaución. Tras cruzar un viejo puente que cruza la linea de tren, y afrontar una fuerte subida, llegaremos al pueblo de Correchouso. final de la ruta. Mas información http://www.laza.info/GL/turismo/rutas/marroqui.phpEl vèrtex de la V de la Diada s'omplirà amb joves de 16 anys

La mobilització supera els 220.000 inscrits. L'ANC manté la crida per omplir els trams que encara estan buits


Més de 220.000 persones ja s'han apuntat a la V de la Diada que es farà a Barcelona l'Onze de Setembre, segons l'última xifra oficial que ha fet pública Òmnium Cultural i l'ANC. La dada és d'aquest dilluns passat. Els organitzadors actualitzen la xifra de participants un parell de cops a la setmana.
L'ANC i Òmnium han fet una crida en les últimes hores als joves nascuts el 9 de novembre del 1998 perquè se situïn al vèrtex de la plaça de les Glòries Catalanes. Segons la llei de consultes que està previst que aprovi el Parlament la propera tardor, podran participar en aquest tipus de votacions els majors de 16 anys. És per això que l'ANC ha fet un crida a formar part del vèrtex de la V als votants més joves que hi haurà a la consulta del 9N. L'entitat ha informat que totes aquelles persones que vulguin formar part del vèrtex poden dirigir-se al correu 16anys@araeslhora.cat, indicant el seu nom, cognoms, i telèfon de contacte.
L'ocupació dels trams
Ara mateix, l'ocupació del 26% dels 73 trams encara és "baixa", segons les dades de la pàgina ullsvermells.com, creada per un lector de l'ARA, que calcula el percentatge d'ocupació de cada tram. Estan plens 6 trams, tots ells propers al vèrtex i les puntes. Hi ha 19 trams amb ocupació "baixa", 20 trams amb "poca" ocupació, 16 trams amb ocupació "mitjana", 9 amb ocupació "alta" i 3 gairebé plens. Els trams més plens són els que estan més a prop de la parada de metro de Glòries, Maria Cristina i Verdaguer.
Els organitzadors esperen arribar al milió de persones que es necessiten per omplir la V.
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, no dubta que la V serà un èxit, però aquest dilluns, en una entrevista a RAC1, va tornar a fer una crida als ciutadans perquè s'hi inscriguin. "Hi ha gent que no ho sap, que es pensa que serà com el 2012, però volem fer un mosaic i és més complicat que l'any passat", ha explicat. Forcadell diu que molta gent "ha pagat l'autobús i no s'ha inscrit perquè creuen que serà com el 2012 i que podran participar-hi sense inscripció prèvia", però ha alertat que la inscripció és necessària.
Com es fa la inscripció
La inscripció es pot fer des de la web Ara és l'hora. Des d'aquesta pàgina també es pot fer un donatiu o fer-se voluntari. A partir d'aquest dijous també es podrà fer per telèfon, trucant al 902 811 914.
L'organització ha previst un sistema d'inscripcions en línia, tram per tram, per planificar més bé l'operatiu i garantir l'èxit de la mobilització. El sistema informàtic permet escollir el tram i el color de la samarreta per fer la senyera. El sistema d'inscripció fa que es recomanin trams a les persones interessades segons el lloc on viuen a través del codi postal. Amb aquesta acció es pretén que cada comarca s'encarregui d'omplir un o diversos trams a través dels autocars que s'organitzaran al territori i facilitar la plena ocupació de la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona l'11 de setembre.
Aquests són els trams recomanats, segons la comarca de procedència:
 • Terres de l'Ebre: 1 i 2 (les Corts)
 • Ponent: 3 i 4 (les Corts)
 • Alt Penedès: 5, 6 i 7 (Sarrià-Sant Gervasi)
 • Garraf: 8 i 9 (Sarrià-Sant Gervasi)
 • Baix Penedès: 10 i 11 (Sarrià-Sant Gervasi)
 • Pla de l'Estany: 12 (Esquerra de l'Eixample)
 • Gironès: 13, 14 i 15 (Esquerra de l'Eixample)
 • Baix Empordà: 16 (Esquerra de l'Eixample)
 • Garrotxa: 17 (Esquerra de l'Eixample)
 • Alt Empordà: 18 i 19 (Esquerra de l'Eixample / Gràcia)
 • La Selva: 20 (Gràcia)
 • Vallès Occidental: 21, 22, 23, 24 i 25 (Gràcia)
 • Illes: 26 (Gràcia)
 • País Valencià: 27 (Sagrada Família)
 • Catalunya Nord: 28 (Sagrada Família)
 • Pirineus: 29 i 30 (Sagrada Família)
 • Baix Llobregat: 36, 37, 38 i 39 (Sants-Montjuïc)
 • Priorat: 40 (Sants-Montjuïc)
 • Alt Camp: 41 i 42 (Sants-Montjuïc)
 • Conca de Barberà: 43 (Sants-Montjuïc)
 • Baix Camp: 44 i 45 (Poble-sec)
 • Tarragonès: 46, 47 i 48 (Sant Antoni)
 • Anoia: 49 (l'Hospitalet)
 • Bages: 50, 51 i 52 (l'Hospitalet / Horta-Guinardó)
 • Berguedà: 53 i 54 (Horta-Guinardó)
 • Solsonès: 55 (Horta-Guinardó)
 • Maresme: 56, 57, 58, 59 i 60 (Ciutat Vella / Barceloneta / Dreta de l'Eixample)
 • Vallès Oriental: 61, 62 i 63 (Dreta de l'Eixample)
 • Catalunya Exterior: 64 (Sant Adrià de Besòs)
 • Osona i Ripollès: 65, 66, 67 i 68 (Badalona)
L'il·lustrador Jordi Calvís ha fet un dibuix per fer-ho més fàcil.Els promotors volen garantir un repartiment equilibrat de manifestants al llarg dels poc més d'11 quilòmetres de recorregut, i evitar col·lapses com els de les manifestacions del 10-J de 2010 i de l'11-S de 2012, en què l'afluència de gent va sobrepassar totes les previsions imaginades.
Es poden fer inscripcions individuals o en grups de màxim cinc persones. Si són grups més grans, l'organització recomana posar-se en contacte amb la territorial de l'ANC per assegurar que podran compartir tram.
El recorregut i les activitats previstes
La V  humana recorrerà, des de la plaça de les Glòries de Barcelona, 5,7 quilòmetres de la Gran Via –fins a l'edifici de la Campana– i 5,6 quilòmetres de la Diagonal –fins a l'Hotel Princesa Sofía–. La manifestació començarà a les 17.14 h, en el que esdevé un homenatge als caiguts en la Guerra de Successió de 1714, fa 300 anys. A les 19 h hi ha previstos concerts, i a les 20.14 h  –que simbolitza l'any 2014, 300 anys després de la derrota de 1714 i l'any de l'autodeterminació– es preveu una piulada massiva. Al marge de la V, però, abans, a les 12 del migdia, hi hauràconcentracions davant dels ajuntaments dels 947 municipis catalans a favor del 9-N.
Què s'hi haurà de portar?
Les entitats impulsores demanen que en el moment de fer la inscripció s'adquireixi també el 'kit' de la V, que inclou samarreta –que podrà servermella o groga– i bossa per a l'avituallament. D'aquesta manera, volen configurar una enorme senyera visible des del cel al llarg de tot el recorregut. Per això és especialment important la inscripció prèvia, que ha de permetre als promotors organitzar el repartiment de manifestants. De fet, els diners que es recaptin amb la venda dels 'kits', a 15 euros, es destinaran tots al finançament de la gran campanya 'Ara és l'hora', que es pagarà exclusivament amb aportacions privades a la campanya més gran de 'fundraising' que s'ha fet mai al país.
Com s'hi podrà arribar?
Per evitar col·lapses, ANC i Òmnium recomanen l'arribada a Barcelona amb els autobusos que les seccions territorials organitzaran.
El mosaic més multitudinari
'Ara és l'hora' ha expressat que vol convertir la V de la Diada en el mosaic més multitudinari de la història del país en forma de senyera. "La V serà un missatge clar al món de la voluntat majoritària a Catalunya de fer i guanyar la consulta el 9 de novembre", diu l'ANC en un comunicat. La campanya recorda que per garantir-ne l'èxit cal que tothom s'hi inscrigui tal com es va fer l'any passat, "des de l'Albera fins a les Terres de l'Ebre".
Per què una 'v'?

S'ha escollit una 'v' perquè simbolitza "la via per fer explícita la 'voluntat' a través de l'acció de 'votar'", segons explica la web d'Ara és l'hora. A més, és la confluència de dues de les vies més importants de la capital catalana: la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes, que es troben a la plaça de les Glòries Catalanes. "D'aquesta manera, crearem una imatge única que el món entendrà, amb una 'v' gegantina que pintarem amb els colors de la senyera gràcies a la samarreta oficial de la Via", conclouen els organitzadors.
Les xifres
 • ‪1.500 autocars‬ portaran ciutadans del conjunt del país al centre de Barcelona
 • 36 colles castelleres
 • 1.200 corals convocades
 • ‪7.000 voluntaris treballaran per al bon desenvolupament de la mobilització
 • 62 rèpliques de la V arreu del món

No hay comentarios:

Publicar un comentario